Teamfoto Hoeree Tuinen
Werkzaam in Hilversum, hoofdvestiging Huis ter Heide
Beits uw schutting voor een langere levensduur Redactie, 20 april 2024
Met kwast schutting beitsen

Naarmate de dagen lengen, wordt ook het weer geleidelijk aan warmer. Binnenkort is het weer tijd om van uw tuin te genieten. Niemand kijkt graag naar een lelijke schutting, maar dat is gelukkig eenvoudig te voorkomen.

Wanneer u overweegt om uw schutting makkelijk op te knappen en te beschermen voor de toekomst, is het tijd om te beitsen!U kunt dit makkelijk zelf doen om kosten te besparen. In deze blogpost wordt uitgelegd waarom beitsen van belang is, hoe het werkt en wanneer u dit het beste kunt doen.

Wat is beits eigenlijk?

Beits is een stof die ervoor zorgt dat het hout niet te veel vocht vasthoudtEr zitten kleurstoffen in beits die de schutting beschermen tegen verbleking door de zonDeze kwaliteiten maken beits tot een soort beschermende coating voor de schutting

Waarom zou u uw schutting behandelen met beits?

Waarom zou u overwegen om uw schutting te beitsen?Uw schutting blijft beter beschermd door hem te behandelen met beits. In Nederland kunt u altijd tegen onvoorspelbaar weer aanlopen.

De schutting heeft te maken met de harde uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. De regen is met name een probleem doordat het hout van de schutting water absorbeert. Hierdoor kan de schutting schade oplopen of verzwakken omdat er bijvoorbeeld schimmel of houtrot kan ontstaan.

Om te voorkomen dat dit plaatsvindt, is het noodzakelijk om uw schutting te verzorgen. Beits is een slimme keuze omdat het uw schutting voorziet van de benodigde bescherming in het Nederlandse klimaat. Het is niet nodig om beits elk jaar te vervangen, de bescherming blijft langdurig behouden!

Schutting beitsen in stapjes

Voordat u gaat beitsen: maak de schutting schoon

Het is belangrijk om voorafgaand aan het beitsen het nodige voorbereidende werk te doen. De start van het traject omvat het reinigen van de schutting. Het verwijderen van alle mogelijke aanslag en vorige behandelingen is cruciaal. Een hogedrukspuit kan hierbij van nut zijn.

Stap 2: De schutting schuren

Schuur de schutting zorgvuldig. Bij het beitsen van de schutting is het schuren van essentieel belang voor elk type hout, tenzij anders vermeld op de beits. Een schuurmachine of schuurpapier is handig bij het schuren van de schutting.

Stap 3: Het nauwkeurig schoonmaken van uw schutting

De schutting is na het schuren een beetje in de war geraakt. Om te beginnen met beitsen, dient u eerst de schutting nog eens goed schoon te maken. Eerst controleren of de schutting helemaal stofvrij is, anders kan dit zich in de schutting ophopen.

Zodra de schutting schoon is, kunt u aan de laatste schoonmaak beginnen. Het is raadzaam een borstel of een doekje met water te gebruiken. Gebruik geen hogedrukspuit om schade aan de toplaag van de schutting te voorkomen.

Bij stap 4: Uw schutting beitsen

U dient eerst gedurende 1 minuut de beits grondig door te roeren voordat u begint met beitsen. Na het roeren is het tijd om de beits met een kwast gelijkmatig aan te brengen op de schutting. Nu de eerste laag beits na 24 uur is opgedroogd, kunt u verdergaan met het aanbrengen van de tweede laag.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 340 1003

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Hoeree Tuinen

Wilt u weer optimaal genieten van uw buitenruimte? Heeft uw tuin achterstallig onderhoud nodig? Is het tijd voor een prachtig nieuw terras? Met 25 jaar ervaring staan wij klaar voor de aanleg en onderhoud van diverse tuinen, van bescheiden tot exclusief. HoereeTuinen garandeert topkwaliteit en transparante, scherpe prijzen!


Onze Toewijding aan Kwaliteit
Wij kiezen uitsluitend voor hoogwaardige materialen van gerenommeerde merken, zodat u langdurig zorgeloos kunt genieten van uw tuin. Ons deskundige team werkt hard om uw buitenruimte te transformeren naar uw droomtuin.
Waarom kiezen voor ons?
Hoeree Tuinen is een no-nonsense hoveniersbedrijf dat kwaliteit en eerlijke service hoog in het vaandel heeft staan. Wij leveren vakmanschap tegen een eerlijk en scherp tarief. Onze tevreden klanten genieten het hele jaar door van prachtige tuinen!


Transformeer uw tuin vandaag nog! Neem contact op met Hoeree Tuinen voor uw tuinproject.


Reviews van Hoeree Tuinen

Door M
Op 14 september 2022
6

Het voortraject was prima, wilde een terrasoverkapping met schuur hebben in de achtertuin. Bouwen van de terrasoverkapping ging ook nog prima, maar op de laatste dag hadden ze kennelijk nogal haast dus toch nog een hoop dingetjes die gewoon niet klopten. Daar is hij nog wel voor teruggekomen, maar zit nu al sinds begin mei te wachten op een hoeklijst die nog moet komen en inmiddels reageert hij ook niet meer op e-mails en whatsapp berichten. Gewoon jammer, maar daardoor zou ik Hoeree Tuinen toch niet (meer) aanbevelen aan anderen.

Door A
Op 1 september 2022
10

Wij hebben een heel prettige ervaring met Hoeree Tuinen gehad. Onze tuin is volledig bestraat met Geoceramica tegels en er is een Tuinkamer van circa 20m2 geplaatst. Hannes, Nabil en Milan hebben keihard gewerkt en echt vakwerk geleverd! Hannes is vriendelijk, transparant en denkt met je mee. Reageert snel als je vragen hebt. We zijn zeer tevreden en raden Hoeree Tuinen zeker aan!! Dikke 10 Janice en Perry uit amsterdam

Door J.F
Op 31 mei 2022
10

Wat een super fijne hovenier. Hij komt zijn afspraken na, en levert vakwerk. Reageren doet hij ook altijd, en snel, heel prettig om mee te werken. Onze gehele tuin laten doen, en van voor tot achter 100% tevreden. Echt een aanrader als je compleet ontzorgt wil worden.